Песков: «Путин няма почивни дни, той работи като доменна пещ»

Прессекретарят на президента на Руската Федерация Дмитрий Песков заяви, че държавният глава ще работи на 31 декември, той няма почивни дни.

«Нееднократно вече споделях, че Владимир Путин фактически няма почивни дни. Дори ако дадена част от деня той почива, то все пак през по-голямата част от денонощието той работи», каза Песков пред журалисти, отговаряйки на въпроса за работата на президента на Русия Владимир Путин в навечерието на Нова година.

«Работата на президента е като доменна пещ, която е невъзможно да бъде загасена, това е непрекъснат цикъл», добави Песков.

Прессекретарят на държавния глава на Русия подчерта, че «на 31 декември Путин също ще работи».

По-рано съобщихме, че исландският външен министър Гудлойгур Тор Тордарсон заяви, че руският президент Владимир Путин ще бъде поканен на срещата на върха на Арктическия съвет през 2020 г.

«Искаме да проведем срещата на Арктическия съвет в Рейкявик в следващата година», цитира РИА Новости думите на Тордарсон.

Министърът уточни, че за това е било съобщено на всички страни от Арктическия съвет.

Отговаряйки, но на въпроса дали Владимир Путин ще бъде поканен на срещата, Тордарсон отговори „разбира се“.

«Считам, че това вече е направено», добави той.

На 28 ноември бяха назовани темите на IX международен форум „Арктика: настояще и бъдеще”, който ще се проведе 5-7 декември в Санкт Петербург.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...