Признанието на премиера след посещението в САЩ: «Защото сме член на НАТО и ЕС…»

28 ноември 2019-Нюз Фронт.

Представяме  ви кратката среща на премиера Бойко Борисов с журналисти след завръщането си от САЩ.

В края на видеото, премиерът Бойко Борисов признава защо страната ни прави понякога невероятно глупави решения, които не са в наша полза, а в ущурб на българските национални интереси.

На въпрос защо сме предпочели американските Ф-16 вместо руска защита, премиерът с видима печал отговоря » Аз дълбоко уважавам Президента Владимир Путин, но ние сме членове на НАТО и ЕС …- тоест, преведено на нашенски, натискат ни.

След стандарните фрази за САЩ, премиерът каза две много важни неща, отговаряйки на въпросите на журналисти: първо, че Тръмп се интересувал защо Николай Малинов е пуснат на свобода, и второ, че САЩ ни налагат свои решения, а ние като стран член на НАТО и ЕС ги изпълняваме, даже ако не искаме.

По темата за енергийното сътрудничество отбелязахме, че България е стратегически газов хъб, чрез който съседните ни страни могат да осъществят своята диверсификация. България е най-стабилната и балансирана страна в региона и очаквам президентът Тръмп да ни посети.

 

 

„Не можах да обясня на Тръмп как след като българските служби са заловили човек за шпионаж, съдът го пуска да отиде да вземе орден от Путин“, заяви премиерът по повод ситуацията с Николай Малинов.

„С цялото ми уважение към президента Путин, но той знае, че ние сме членове на НАТО и трябва да купим самолети, които са съвместими с натовските. Такива са на нашите съседи Гърция, Румъния, Полша, Словакия, Чехия. Така че това е нормално. Спасибо“.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...