Die Welt: «Правителството на Германия е безнадеждна картинка»

Сегашното германско правителство представлява безнадеждна картина и се справя със своите отговорности по-лошо от всякога, заяви собственикът на германската логистична компания Клаус-Михаел Кюне. В интервю с журналистите от Die Welt той обясни лошото настроение в страната със слабостта на Бундестага и канцлера, а също така заяви, че вижда единствената надежда за промяна в зелената партия.

По отношение на настоящото германско правителство, собственикът на контролния пакет акции на Kühne + Nagel и спонсор на футболния клуб в Хамбург говори грубо: „Германското правителство е безнадеждна картинка. Просто е невъзможно да се направи по-лошо».

Според него единствената алтернатива, която може да бъде създадена, е правителство, състоящо се от ХДС и зелените. Според изданието самият Кюне живее в Швейцария, но има немски паспорт и не пропуска парламентарните избори в Германия.

Настроенията в Германия са много по-лоши от икономическото й положение и това е свързано „със слабото правителство и слабия канцлер“, убеден е германският бизнесмен. Например той предлага да се започнат дискусии по въпросите на климата. В тази област правителството в Берлин реагира твърде късно и предприема недостатъчни мерки, което е от полза за радикалните сили в страната, твърди Кюне.

Коментари:

Зареждане ...