Canal 24 Horas: Конгресът може да одобри закон, позволяващ избори в следващите няколко дни


Временното правителство на Боливия се обърна към прокурората на Ла Пас с жалба срещу бившия държавен глава Ево Моралес, съобщава Canal 24 Horas. Новите власти обвиняват бившия президент в тероризъм и призив към бунт, се казва в статията.

За кризата в Боливия. Конгресът може да одобри закон, позволяващ провеждането на парламентарни избори в следващите няколко дни. Временното правителство и опозиционните сили, подкрепящи Ево Моралес, ще се срещнат днес, за да започнат диалог и да се опитат да сложат край на кризата, която вече уби 32 души, съобщава телевизионният канал.

Очаква се Боливийският конгрес да приеме закон, който ще даде възможност за нови избори, след като трите основни партии постигнат споразумение.

Текстът съдържа три основни точки: окончателното анулиране на резултатите от изборите, проведени на 20 октомври, формирането в рамките на не повече от 15 дни на нов Върховен съд, който — и това е третата точка — ще отговаря за организирането и контрола на новите избори, съобщава телевизионния канал.

Видео: (+18) Държавният преврат в Боливия се превърна във военен пуч

Коментари:

Зареждане ...