Лейбъристите обещават радикални промени, ако спечелят

Британската Лейбъристка партия обещава радикални промени, ако спечели парламентарните избори на 12 декември, включително безплатен достъп до интернет за всички домакинства и компании във Великобритания предаде «Асошиейтед прес».

Лейбъристите обещават радикални промени, ако спечелят

Опозиционната партия представя днес подробната си предизборна програма. В нея има обещания за увеличаване на обществените разходи и за засилване на ролята на държавата при предоставянето на жилища, в сферата на транспорта и предоставянето на битови услуги. Партията предвижда увеличение на годишните обществени разходи с 82,9 милиарда паунда до финансовата 2023/2024 г. в случай на изборна победа, отбелязва «Ройтерс».

Лейбъристите, които са в опозиция от 2010 г., направиха рязък завой наляво под ръководството на Джереми Корбин след центристките години при бившите премиери Тони Блеър и Гордън Браун.

Партията обяви, че в програмата й се съдържа обещание за построяването на 150 000 нови домове, които да бъдат давани под наем на хора с нужда от жилище. Лейбъристите обещават и създаването на стотици хиляди «зелени работни места» с цел борба срещу климатичните промени чрез употреба на възобновяеми енергийни източници и намаляване на въглеродните емисии.

Премиерът Борис Джонсън от Консервативната партия разкритикува лейбъристите в планове за безразсъдно харчене на обществени средства и старомодни социалистически идеи. Консерваторите обаче също обещават повече пари за инфраструктура, здравеопазване и обществени услуги, ако спечелят изборите, отбелязва «Асошиейтед прес», съобщи БНР.

Коментари:

comments powered by HyperComments