El Pais: Испания провежда разследване за «руска следа» във връзка със събития в Каталония

21 ноември 2019-Нюз Фронт.

Съдията на Върховния съд на Испания Мануел Гарсия-Кастелон откри разследване относно евентуалната дейност на група, свързана с руските разузнавателни служби в периода, предхождащ референдума за Каталунска независимост 1 октомври 2017 година, пише изданието El Pais.

El Pais: Испания провежда разследване за "руска следа" във връзка със  събития в Каталония

Акцентът на разследването е върху елитна военна група, наречена „Подразделение 29155“, която американските медии наричат елитно звено, създадено с цел „провеждане на координирана кампания за дестабилизиране на Европа“.

Разследването е поверено на отдел на испанската полиция, специализиран в борбата срещу тероризма. Подробности за разследването се пазят в тайна.

Ел Паис пояснява, че тази конкретна група е свързана с отравянето на Скрипал в Солсбъри, протестите на «жълтите жилетки» във Франция, както и с опита за преврат в Черна гора през 2016 година.Испанското издание споменава и възможни пътувания до Барселона преди референдума за независимостта на третия „отровител“ на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Денис Сергеев.

Тоест, западните «партньори» започват нова вълна европейска кампания за «Ръката на Кремъл». 

Напоследък прави впечатление, тенденцията за разгръщане на различни нелепи скандали на шшионска тематика, тъй като шпионската тема е винаги интересна и привлича вниманието.

Шпионски скандали от последните- България и Сърбия- и там следим развитието.

Продължаваме да следим темата, очаквайте поддробности.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments