Заев цинично към Русия: «Москва не е алтернатива на ЕС и НАТО»

На македоно-руския бизнес форум премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви, че страната му, въпреки че се опитва да разшири сътрудничеството си с Москва, не търси алтернатива на евроатлантическата интеграция, съобщава Balkan Insight.

„Няма алтернатива на ЕС и НАТО“, добави той.

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви, че опитите за разширяване на икономическото сътрудничество с Русия в никакъв случай не са реакция на отказа на ЕС да назове на страната му датата на началото на преговорите за присъединяването към ЕС, съобщава Balkan Insight.

„Това не е послание. Работим за подобряване на нашите стандарти. Ние правим всичко в полза на нашия народ“, подчерта той, изказвайки се на македоно-руския бизнес форум в Скопие.

Според Заев този форум и възобновяването на работата на междуправителствената комисия по търговия с Москва не означават, че Скопие търси алтернатива на евроатлантическата интеграция.

„Няма алтернатива на ЕС и НАТО“, каза той.

Междувременно той отбеляза, че Северна Македония се опитва да подобри икономическите връзки със страни като Китай, Русия и близкоизточните държави.

Петя Паликрушева

Източник: https://balkaninsight.com/2019/11/14/north-macedonia-pm-working-with-russia-not-an-alternative-to-eu/

Коментари:

Зареждане ...