Паси: Да искаме от Тръмп да изпрати наш космонавт на Луната, Trump Tower у нас, да купи остров Белене и АЕЦ «Белене»

Първото, което можем да поискаме от Тръмп е засилено сътрудничество в авиокосмическата област, специално в НАСА. Това заяви бившият външен министър Соломон Паси пред bTV във връзка с предстоящата визита на премиера Бойко Борисов в Белия дом.

Паси: Да искаме от Тръмп да изпрати наш космонавт на Луната, Trump Tower у нас, да купи остров Белене и АЕЦ "Белене"

Той подчерта, че тази визита е в отговор на покупката на Ф-16. По думите му така американският президент Доналд Тръмп заявява благодарността си за покупката на самолетите.

Соломон Паси отбеляза, че ако той е бил премиер, щял да предложи на Тръмп да изпрати един български космонавт до Луната. Той също не би отказал.

Другото нещо, което можем да поискаме от президента Тръмп, е засилено военно сътрудническо, посочи бившият външен министър.

Според него трябва да има и стратегическо сътрудничество между България и САЩ за изграждане на 5G мрежата у нас.

Може да се поиска от Тръмп да построи Trump Tower в България или пък едно голф игрище, защото той е нестандартен президент, подчерта Паси.

Toй изтъкна още, че като киноартист можем също така да предложим на Тръмп да дойде да снима в Бояна филм, който се подготвя да спечели Оскар.

Във връзка с това, което България би могла да предложи на Тръмп, Соломон Паси заяви, че можем да му продадем остров Белене и АЕЦ «Белене».

Това означава, че ще могат да се финансират мащабни изследвания в ядрената област, поясни той.

Няма значение дали котката е бяла или черна, важното е да лови мишки. Нека видим с какви мишки ще се върне Борисов от Белия дом, подчерта бившият външен министър.

Във връзка с проблемите с правителствени самолет, Паси е категоричен, че трябва да се купи нов фалкон, за да може да се върши работа, съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...