Днес градът е парализиран. Полицията се опитва да извърши арести в квартал на Хонконг. Голяма част от обществения транспорт е спрян, а всички университети са затворени след сблъсъци между властите и антиправителствени протестиращи.

Около обяд стотици протестиращи излязоха по улиците за трети пореден ден. Те влязоха в сблъсък с полицията.

В сряда сутринта много гари и метростанции бяха затворени, след като протестиращи блокираха пътници и атакуваха влакове. Училищата и университетите са затворени.

Властите изпратиха служители за борба с безредиците в центъра на града и на други места в опит да спрат безредиците, докато студенти от Китайския университет на Хонконг се подготвят за сблъсъци с полицията. Много са въоръжени с коктейли «Молотов», докато други носят лъкове и стрели, които са взети от спортния център към университета.

Протестиращи призовават основните пътни артерии в различни квартали да бъдат блокирани с тухли и други предмети, блокирайки трафика в града. Полицията прочисти много от барикадите, но скоро след това протестиращите отново ги издигнаха след изтеглянето на силите на реда.

Управляваният от Китай град вече шест месеца не може да се справи с протестите, предизвикани от спорен законопроект за екстрадиране на задържани жители на Хонконг в континентален Китай.

Дните на недоволство, които започнаха със стачки в понеделник, се очаква да продължат. Учебните занятия ще бъдат подновени в четвъртък, съобщи News.bg.

Тагове: ; ; ; ; ; ;