9 ноември 2019-Нюз Фронт.

В момента в Украйна някои хора работят за изграждане на протестни настроения и това е причинено от нова глобална финансова криза, която ще се случи съвсем скоро.

Икономистът Александър Гончаров пише за това на страницата си във Facebook. Той подчертава, че протестните настроения вече са започнали в Украйна, а активистите започват да внедряват лозунга «Нет капитуляции».

Гончаров смята, че подобни протести няма да доведат до поредния Майдан, но можем да говорим за подготовка за мащабни безредици.

„По това време в кабинета на А. Гончарук някои министри набързо се опитват да разберат кой стои зад координацията и организацията на очакваните бунтовнически проекти, други висши служители, без да се страхуват от нищо, продължават да влачат Украйна в дългова яма и да действат на принципа„ как да имам друг, докато той не те е имал “, подчерта Гончаров.

Той отбеляза, че засега не може да правят никакви прогнози и се доверява само на факти и цифри.
Потребителите коментираха публикацията му.
Един от абонатите попита каква прогноза може да даде икономистът по отношение на бъдещия курс на гривна и обезценяване.„
Министерството на финансите оценява бъдещето на гривна като най-оптимистично: очаква до края на 2019 г. курсът да бъде 27,4 гривни за долар, през 2020 г. — 28,2 гривни за долар, а през 2021 г. — 29,4 гривни за долар.
Междувременно Министерството на икономическото развитие очаква през 2019 година средния курс на гривна от 28 за долар, през 2020 — 29,18, през 2021 г. — 30,1, през 2022 г. — 30,8 за долар, “ — пише икономистът.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ;