Войната на Запада срещу Русия не е свършвала никога

Някой знае ли, че някога река Елба е носила името Лаба?

А градовете? Бранденбург се е наричал Бранибор, Бауцен — Будишин, Волгаст-Ведеш, Шверин-Зверин, Олденбург-Старград. На картата на Европа има достатъчно такива имена. През 1147 г. под лозунга „Кръщение или смърт“ европейците изтриват племената Венеди, славяни, живеещи на крайбрежието на Балтийско море, от лицето на земята.

Още тогава в цялата си слава се появява основната отличителна черта на западните завоеватели. Безмилостна безпощадност към победените! Победените народи са изправени пред избора: или кротко примирение, или смърт. Мислите ли, че кръстоносците са се вълнували от вярата? Абсолютно не.

Ето и призива на рамския папа Евгений III — „Ако кръстоносците желаят, те могат да завладеят най-добрата страна за свое селище. Въпреки че езичниците са скверни, земята им е богато надарена с месо, мед и брашно».

Обърнете внимание — римския папа НЕ поставя никакви ограничения. Напълно ясно идентифицира целите на кръстоносците — завладявай, не е забранено да убиваш езичниците, защото те са мръсни изчадия, открадни всичко, което имат.

Времето минавало, мислите, че западните «партньори» на Русия се успокоили?

Нищо подобно. През 1230 г. папа Григорий IX обявява кръстоносен поход срещу „еретиците и схизматиците“ (такива са православните в очите на католиците). Този кръстоносен поход бил отблъскван дълго време от руските князе Ярослав Всеволодович, Александър Ярославович (Невски) и Дмитрий Александрович Переяславски (син на Александър Невски).

Тогава започва да процъфтява това, което днес наричаме русофобска пропаганда.

„Московците не са християни, а жестоки варвари, принадлежащи към Азия, заговорничат с турците и татарите за унищожаването на християнския свят“- Крал Сигизмунд I

„Русия е джудже, аз ще го поставя на колене.“ — Карл XII, 18 век.

„Ще завладя изостанала Русия.“ — Крал Фридрих, средата на 18 век.

«Войници! Започна втората полска война. Първата завърши във Фридланд и в Тилзит. В Тилзит Русия се закле да бъде във вечен съюз с Франция и във война с Англия; сега тя наруши клетвите си! Тя не иска да дава никакво обяснение за странните си действия, докато френските орли не напуснат Рейн и по този начин изоставят своите съюзници на произвола.

Тежката съдба на Русия трябва да бъде изпълнена. Нима тя мисли, че ние  ще се преродим? Че вече няма да сме войници на Аустерлиц? Тя ни тласка между безчестието и войната. Изборът не може да бъде поставен под съмнение. Тръгваме напред, пресичаме Неман, започваме война.

Втората полска война ще бъде също толкова славна за френските оръжия, колкото първата; но мирът, който ще постигнем, ще ни донесе гаранции за нашето процъфтяване, ще сложи край на катастрофалното влияние на Русия, която тя в продължение на петдесет години оказва върху делата на Европа» — Наполеон, император на Франция, 1812 г.

Забелязвате еднакви, почти копирани внушения, които чуваме и днес от устата на западните представители, нали?!

Невероятно, дори не са си направили труда да измислят нещо по-различно.

Ето това накратно е всичко, което е същината на Запада, за всичките времена на съществуването му.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...