Кабинетът на председателя на председателството на Босна и Херцеговина Желко Комшич заяви, че ще покани френския посланик Джион Русин на разговори. Причината е изказване на френския президент Еманюел Макрон, че «Босна е бомба със закъснител, която цъка до Хърватия», съобщава БГНЕС.

Дипломатът ще трябва да изясни възгледите на френския държавен глава.

В интервю за «Икономист» Макрон заяви и че по отношение на региона на Западните Балкани нито Македония, нито Албания са изправени пред проблема със завръщането на джихадистите. Босна обаче можела да се сблъска с това според него.

«Ако сте загрижени за този регион (Западните Балкани), първият въпрос не е нито в Македония, нито в Албания, а в Босна и Херцеговина. Босна и Херцеговина е бомба със закъснител, която цъка до Хърватия и е изправена пред проблема със завръщането на джихадистите», коментира Макрон.

Припомняме, през последните дни френският президент разбуни духовете у нас, заявявайки, че предпочита легалните мигранти от Гвинея и Кот д’Ивоар пред нелегалните украински или български банди.

Вчера той направи поредното си дръзко изказване с думите, че НАТО е в мозъчна смърт, а Европа «стои на ръба на пропастта». С това Макрон си навлече гнева на Меркел, но беше поздравен от Русия.

 

Тагове: ; ; ;