В китайското издание „Sohu“ се появи много интересна статия, коментар към отговора на руския президент Владимир Путин за помощта в случай на война. Конфликтът може да започне всеки момент, кой ще бъде на страната на Русия? Кой ще й се притече на помощ? На кого може да разчита Владимир Путин?

Явно китайците са очаквали друг отговор. Те са очаквали Путин да назове Китай свой помощник, но това не се случи. Според китайските журналисти Путин е дал странен, но интересен отговор. Китайците го наричат „неочакван“.

Путин каза следното:
«Никой няма да помогне на Русия, освен нейната армия и народа»

Китайците сe замислиха. Но Путин е прав. В този многолик свят човек винаги трябва да разчита само на себе си. Дори когато говорим за такава голяма и велика държава като Русия. В конфронтацията със САЩ наистина е най-добре Руската федерация да разчита само на собствените си сили и да не се надява на помощта на така наречените съюзници.

Нима Путин е прав? Ще може ли той с армията и с усилията на своя народ да оцелее в тази война, да преодолее истинския конфликт, ако започне такъв?

Според китайските автори след разпадането на СССР мощта на Руската федерация във всички области е намаляла. Но ако говорим за военна мощ, то Русия все още е много силна. САЩ може да са по-могъщи, но разбират, че е невъзможно да се започне открита борба с Русия. Сухопътните войски на Руската федерация са в състояние да пометат всичко пред себе си, те ще бъдат достатъчни, за да се справят лесно с цяла Европа. ВКС на Русия са прославени с мощта си. Русия има стратегически бомбардировачи. Те се считат за най-лидерските изтребители в целия свят.

Най-слабото звено на Русия е нейният флот. В Русия има малко големи кораби, страната е загубила способността си да създава самолетоносачи. Но Руската федерация не се предава, създават се средни и малки кораби, невероятни ядрени подводници, пише китайското издание.

Русия има забележителни стратегически ракетни сили.

Следователно армията на Руската федерация наистина е могъща сила.

Но Путин има нещо друго, на което се надява и на което може да разчита. Това е руският народ. Тази вяра на нацията прави Путин непобедим.

Той е повече от убеден, че хората, които живеят в Русия, са силни по дух и никога не се предават.

А на това със сигурност може да разчита.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;