Франция възнамерява да затегне правилата за предоставяне на медицинска помощ на мигрантите в името на борбата със злоупотребите, съобщава France 2. Според изданието асоциациите и либералните партии считат подобни мерки за неприемливи, докато Националното обединение на Марин Льо Пен критикува нововъведенията като твърде снизходителни.

Едуар Филип, министър-председател на Франция: Ние се борим активно със злоупотребите в социалната сфера или с достъпа до здравни услуги, които са тясно свързани с миграцията.

Филип Де Ботон: Председател на «Лекари по света»: Тези хора не идват да се лекуват, търсят помощ само ако са в затруднено положение. Не бива да вярвате, че има медицински туризъм, това е измислица.

В политическите кръгове, както се очакваше, Националното обединение на Марин Льо Пен нарече тези мерки твърде нерешителни, докато левицата ги счита за неприемливи, пише изданието.

По-строга имиграционна политика, която трябва да се символизира от медицинската помощ: очевидно това е курсът, който правителството е избрало, допълва изданието.

Тагове: ; ;