На фона на нарастващата икономика и стесняването на пропастта между богатите и бедните в Остин, броят на бездомните се готви да счупи рекорда от преди десетилетие, а приютите са препълнени, съобщава Fox News. В същото време активистът Макс Москоу настоява, че програмата на местните власти за подкрепа на бездомните само ги поставя в още по-голяма опасност.

Макс Москоу:  Първо, искам да кажа, че The Other Ones Foundation вече в продължение на една година почиства лагерите за бездомни. Миналата година изнесохме повече от 115 хиляди килограма боклук от парковете и зелените площи на Остин, където са се разположили бездомни хора.

Държавата моли бездомните да напуснат лагерите си на открито, въпреки факта, че няма къде да отидат. Известно е, че всички приюти в Остин са претъпкани и влизането в списъка им на чакащи е доста скъпо.
Освен това, властите прогонват хората внезапно, без предупреждение. В резултат на това те губят жизненоважни за тях неща, като медицински консумативи, топли дрехи, палатки, спални чували и документи за самоличност.

Властите ги гонят от улиците и ги изпращат в приюти, където не са приети, защото няма къде да ги сложат. По този начин всички бездомни се налага да се върнат на улиците, където са извън полезрението и където е много по-опасно.

Тагове: ; ; ; ; ; ;