Различни политически сили в Украйна сравняват Владимир Зеленски ту с Виктор Янукович, ту с Петро Порошенко. Според първите Зеленски го чака нов „Майдан“, докато последните смятат, че украинският президент слабо реагира на искането на обществото за разрешаване на конфликта в Донбас. Както пише «Вести» обаче, друг паралел може да е много по-ярък и интересен — с Виктор Андреевич Юшченко, чийто пъстър и напълно немонолитен екип не успя да удържи властта вследствие на високите очаквания и еуфорията на обществото.


В лагера на привържениците на Петро Порошенко тезата, че Зеленски е новият Виктор Янукович, когото рано или късно го очаква «майдан», се очертава като червена линия. Според тях той не е достатъчно украинец, не е достатъчно националист и не е достатъчно президент.

От обратната страна правят друга аналогия: Зеленски слабо отговаря на искането на обществото за разрешаване на конфликта в Донбас, той е пленник на националистическото малцинство и не е готов да скъса с него, съответно Зеленски е новият Порошенко. Както обаче пише «Вести», друг паралел може да е много по-ярък и интересен — с Виктор Андреевич Юшченко, забравеният трети президент на Украйна.

Видео: Зеленски за пореден път показа своята глупост

Тагове: ; ; ; ;