US «морски тюлен»: «„Руснаците са луди! Никога не спират и винаги продължават напред»

В мрежата се появи история, разказана от един от ветераните от американския елитен отряд от специалните части — „морските тюлени“, който ясно обяснява дали руските спецчасти имат спирачки на бойното поле.

«Руснаците определено са луди!» — заключава американецът.

Този инцидент, според автора на публикацията за портала pravda-tv.ru Николай Белоус, се случил по време на съвместните учения на специалните сили на Русия и САЩ. Вярно е, че не е уточнено точно кога са проведени тези учения.

Авторът пояснява, че един от етапите на съвместните маневри се състоял в условията на бой в градската зона сред сградите. И по време на преразпределението един от руските командоси влетял върху арматурата, стърчаща от стената, тежко наранявайки ръката си.

Внимателно освобождавайки раненото рамо от арматурата, командосът сам превързал ръката си и я издърпал, за да настигне другарите си. Той отказал медицинска помощ по време на тренировъчната битка.

Американците, пише авторът, биха действали на мястото на руския войник по съвсем различен начин — щяха да напуснат бойното поле с лекарите. Обобщавайки, американският „морски тюлен“ уверено заявява, че руските му колеги нямат спирачки.

„Руснаците са точно луди!“, заключава американецът, „никога не спират и винаги продължават напред.“

Авторът на публикацията припомня, че споровете за това кои командоси са по-добри, нямат недвусмислен отговор, но обръща внимание на факта, че в случая е важна не само подготовката на спецчастите, но и реалният боен опит.

За сравнение Белоус отбелязва, че руските бойци са обучени на принципа „и сам войнът е войн на бойното поле“, а самите военни се бият докрай. Дори когато боеприпасите свършат. Американските войници действат различно — разчитат на екипа. И никога няма да се изправят срещу обстрел или бомбаридране от врага.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...