5 ноември 2019-Нюз Фронт.

RTK: «Рамадани: » имперска «Русия се завръща като заплаха за Балканите», а както казват у нас- дай Боже повече руска «заплаха» на Балканите.

Изпълняващ длъжността заместник Министърът на отбраната на Косово Бурим Рамадани написа на страницата си във Фейсбук, че «имперска Русия се завръща като заплаха за Балканите.
Бурим е непобедим единствено със силите на НАТО, които толкова внимателно облизва в статията и си позволява да се отегчава в посока към Русия, като същевременно намеква, че никой не се страхува от Косово на Балканите.
Според него Русия е огнище на престъпността и корупцията.
След това набор от думи за крехката демокрация и ниския жизнен стандарт на Балканите.

Тук трябва да се отбележи, че Косово е непризната република, към която световната общност е натрупала много въпроси за сръбския геноцид, например. Плюс това, не забравяме крещящия случай през май, когато косовските специални сили нападнаха руския служител на мисията на ООН Михаил Краснощеков.

Но това е известен факт. «Косово» се появи след като НАТО бомбардира Югославия и я направи бивша, за да си имат база на балканска земя. И по тази причина, протежетата на САЩ и НАТО използват такъв език.

Все пак, следва да помним, че ние на Балканите сме под прицела на американските амбиции, защото се намираме между Изтока и Запада. Затова винаги трябва да сме нащрек, особено когато се правят подобни провокационни заявления.

А иначе, можем да се поздравим с общоагенстски кремълски поздрав за награждаването на Николай Малинов с ордена на Дружбата в денят на Народното единство, лично от президента на Русия Владимир Путин. Това значи много за всички нас.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;