Оливър Стоун: Путин е много загрижен за мира, Русия е стабилизираща сила в Близкия Изток

Американският режисьор Оливър Стоун нарече руския президент Владимир Путин «стабилизираща сила» в Близкия изток и в частност в Сирия, съобщава Асошиейтед прес.

Оливър Стоун: Путин е много загрижен за мира, Русия е стабилизираща сила в Близкия Изток

Както отбелязва агенцията, 73-годишният Стоун, автор на такива филми като «Джон Ф. Кенеди», «Изстрели в Далас», «Взвод», «Уолстрийт» и «Интервю с Путин» отдавна e известeн с «противоречивите си възгледи за американската външна политика». Режисьорът сподели коментарите си за Русия в сряда, 30 октомври, на конференцията Future Investment Initiative в Саудитска Арабия, която отдавна се противопоставя на режима на сирийския президент Башар Асад, пише агенцията.

„Путин винаги е обръщал много голямо внимание на проблема с терористите. Ако бяха стигнали до Дамаск, което на практика направиха, може би халифатът щеше господства в целия регион“, каза Стюън.

«Мисля, че Путин се интересува много от мира»

Както припомня агенцията, бунтовниците почти стигнаха до Дамаск преди Москва и Техеран да се притекат на помощ на сирийското правителство. Днес руските сили заемат американските позиции в Сирия, след като Вашингтон обяви изтеглянето на войските си от страната, въпреки че Тръмп подчерта, че ще остави част от контингента, за да «защити» местните нефтени находища.

През 20-те минути, в които Стоун говори на сцената на конференцията, режисьорът разказа как се е наложило да напусне дома си в Калифорния поради пожарите, да предприеме кампания за изграждането на атомни електроцентрали и нарече убиеца на президента Джон Ф. Кенеди Лий Харви Осуалд „агент на ЦРУ“. Стоун също призна, че не е в състояние да види Саудитска Арабия, тъй като е „затворен в хотела“.

През 2017 г. в близко разположения хотел Ritz-Carlton, привържениците на престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Ал Сауд, наистина арестуваха принцовете, бизнесмените и други влиятелни хора, подчертава агенцията.

Петя Паликрушева, преводи и редакция

Източник: https://apnews.com/bb5501b2fff7472092aa39ba86f814c3

Оливър Стоун: Путин е много загрижен за мира, Русия е стабилизираща сила в Близкия Изток

Коментари:

Зареждане ...