Пентагонът разсекрети видеозаписи от операцията за отстраняване на лидера на Ислямска държава Абу Бакр ал Багдади, съобщава CNN. Както отбеляза главата на Централното командване на въоръжените сили на САЩ генерал Кенет Макензи, терористът наистина «пропълзя в някаква дупка» с две малки деца и се самовзриви. Въпреки това военните не можели да потвърдят, че Ал Багдади е„хленчел и плачел“, както твърди Доналд Тръмп.

Според Пентагона, специалните части са установили, че Ал Багдади „пропълзял в някаква дупка“ с две малки деца — не с три, както беше съобщено по-рано. Лидерът на ИДИЛ наистина се взривил, но американският генерал, който направи официалното изявление за операцията, не можа да потвърди, че Ал Багдади „хленчи и плаче“, както преди време каза президентът Тръмп.

Въздушният удар, последвал наземната операция, изтри целия лагер от лицето на земята, така че привържениците на Ал Багдади да не превърнат това място в свое светилище. Но Пентагонът предупреждава, че ИДИЛ вероятно ще се опита да нанесе удар.

Кенет (Франк) Макензи, началник на Централното командване на въоръжените сили на САЩ: Вярваме, че те ще се опитат да си отмъстят под една или друга форма — ние сме готови за това.

Видео: (+18) Унищожен е главатарят на ИДИЛ Абу Бакр Ал Багдади

Тагове: ; ; ; ; ; ;