САЩ налагат нови санкции срещу Иран

Държавният департамент на САЩ обяви въвеждането на нови санкции срещу Иран. Съответното изявление е публикувано на сайта на ведомството.

САЩ налагат нови санкции срещу Иран

«Държавният секретар Помпео продължава да налага ограничения на ядрената програма на иранския режим», се казва в съобщението.

Държавният департамент заяви, че подобно решение „ще помогне за поддържане на надзора над гражданската ядрена програма на Иран, ще намали рисковете от разпространението, ще ограничи способността на Иран да намали „времето за пробив”за придобиване на ядрени оръжия и ще попречи на режима да препрофилира обекти с цел разпространение“.

По този начин „строителният сектор на Иран, контролиран пряко или косвено от Корпуса на ислямската революция“, попада под санкции.

Също така новите ограничителни мерки се прилагат спрямо „четири стратегически материала, които се използват в иранските ядрени и военни програми, както и спрямо програмата за балистични ракети“.

По-рано Министерството на финансите на САЩ заяви, че седем държави налагат санкции на 25 лица и организации заради връзките им с Корпуса на ислямската революция и с ливанската шиитска партия «Хизбулла».

Коментари:

Зареждане ...