Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин обеща да «трансформира» Великобритания и да се справи с малцината, които управляват корумпирана система, информира Би Би Си.

Лейбъристите дадоха старт на предизборната си кампания.

Корбин обеща да «възстанови» обществените услуги и да удари «данъчните мошеници, хитрите земевладелци, лошите босове и големите замърсители«. По време на реч в Южен Лондон Корбин определи изборите на 12 декември като «веднъж на поколение шанс за трансформиране на нашата страна«. Той беше бурно аплодиран, след като обяви, че лейбъристите започват «най-голямата кампания в историята, насочена към хората».

Вие знаете какво наистина плаши елита. Те се страхуват да плащат данъците си. На тези избори ще се борят по-здраво и по-мръсно от преди. Те ще хвърлят всичко срещу нас, защото знаят, че не се страхуваме да ги изобличим. Така че ние ще погнем данъчните мошеници, ще погнем хитрите собственици на земя, ще погнем лошите босове, ще погнем големите замърсители, защото знаем на коя страна сме, закани се той.

Корбин увери, че Националната здравна служба «не е за продан» и всяко бъдещо търговско споразумение със САЩ не трябва да предоставя достъп на компаниите от тази страна до службата. Това съобщи News.bg.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;