30 октомври 2019-Нюз Фронт.

В резиденцията на министър-председателя на Унгария „Кармелитово подворие” се проведоха преговори между държавния глава на Русия Владимир Путин и министър-председателя на Унгария Виктор Орбан.

 

 

Снимки: Администрация на Президента на Русия

 

По време на международните консултации бяха обсъдени въпроси по руско-унгарското сътрудничество, предимно в търговската, икономическата, културната и хуманитарната област, както и редица належащи международни и регионални теми.

След срещата беше подписан пакет от двустранни документи в присъствието на лидерите.Владимир Путин и Виктор Орбан направиха изявления пред пресата и отговориха на въпроси на журналисти.

 

 

Един от въпросите засегна ситуацията във връзка с развеждането на силите в Донбас и диалога между Владимир Зеленски и националистите.

Трудно е да се каже дали Зеленски ще се справи с украинските националисти и дали ще успее да изтегли силите от Донбас

Не мисля, че имам право да оценявам действията на президента на Украйна, особено в неговите контакти с националисти.

Самият г-н Зеленски, естествено, не изглежда като украински националист, но ми е трудно да кажа дали ще се справи с тях», каза Владимир Путин по време на прес-конференция в Будапеща.

Владимир Путин отбеляза, че е трудно да се каже колко правилно Зеленски е избрал формата на комуникация „по линията на съприкосновение , за да убеди хората, които отказват да се подчинят на неговите заповеди“.

«Въпросът е дали ще доведе до края това, което каза публично, и това, което той самият счита за подходящо да направи.
В този конкретен случай не е толкова трудно да се направи развеждането на враждуващите страни по линията за контакт в две населени места.» — добави той.

Президентът на Руската Федерация също отговори на въпроса дали последните действия по изтеглянето на силите приближиха до провеждане на срещата във «нормандски формат».

«Ние винаги сме готови да провеждаме всякакви срещи, включително във» Нормандския формат.
«Ако бяха добре подготвени и не водеха празни разговори, те биха завършили с конкретен резултат, който ще бъде от полза за споразумението като цяло», каза Владимир Путин.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;