Контрабандата — основа на държавната политика на САЩ

Ежемесечният доход на американските държавни служби е около 30 млн долара

Контрабандата - основа на държавната политика на САЩ

Руското министерство на отбраната обвини САЩ в контрабанда на петрол от Сирия. Това заяви официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация Игор Конашенков.

Според него се оказа, че камионите за гориво от нефтените находища на Източна Сирия са били контрабандирани в други държави под закрилата на американското разузнаване. Фиксирани са 90 броя автомобилни превозни средства, 23 от които камиони за гориво.

Експертите изчисляват, че благодарение на контрабандата месечният доход на американските държавни служби е бил около 30 милиона долара.

Икономистът, публицист и директор на Института за проблемите на глобализацията Михаил Делягин отбеляза, че тази практика не е нова за държавата и няма с какво да ни изненада. А приходите от контрабанда не са толкова големи: те са сравними с разходите за операциите в Сирия.

— Американците контролираха значителна част от нефтените находища в Сирия и дори сега я контролират. Честно казано, 30 милиона на месец не са толкова голяма сума. Може би тя е направила военните операции в Сирия самоподдържащи се, но нищо повече. Трябва обаче да се разбере, че ако са финансирани от държавния бюджет, получените средства незаконно отиват в джобовете на военните ръководители, към специалните закрити фондове за финансиране на специални операции.

Американците правят това още от войната във Виетнам. Или може би и от Корея.

Това е нормална практика на американската държава, която се стреми да печели на всяка цена и логично насърчава подобни стремежи.

Стратегическата авиация винаги се е използвала за превоз на наркотици. Например в Марсилия, веднага след войната, американските военни помогнаха на наркомафията да победи профсъюзите.

Така че това е държавна политика, тава е основата на държавната система и ценностите на страната.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...