Не без причина повече от половината украинци смятат, че най-голямата заплаха за страната им е масовият отлив на работна ръка в чужбина, тъй като само в Полша от 2014 г. броят на украинските икономически мигранти се е увеличил петкратно и е достигнал 1,5 милиона души. Освен това, според проучването на рейтингова агенция, украинците смятат, че заплахата от пълномащабна война с Русия е по-малко значима, пише Кresy.

Украинска рейтингова агенция проведе проучване, в което украинците бяха попитани за това, което смятат за най-голямата заплаха за страната им. Болшинството, 56% от анкетираните, са сигурни, че това е масовото изтичане на украинци в чужбина, съобщава изданието.

Около 45% от анкетираните смятат, че ключовите заплахи за Украйна са влошаването на икономическата ситуация и обедняването на обществото. 30-40% казват, че основните заплахи са влошаването на здравето на нацията (40%), бедствията в околната среда (37%), както и пълномащабна война с Русия (36%), увеличената престъпност (35%), деградацията (35%) и измирането население (35%).

Видео: Ако Украйна обяви война на Русия, ситуацията ще се промени кардинално

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;