Скандал! Прокуратурата обвини руски дипломат в шпионаж срещу ЕС и НАТО!

28 октомври 2019-Нюз Фронт.

Още един повод да се срамуваме от това, че на  нашите държавни институции, кукловодите от НАТО могат да оказват влияние, за да подкопават всяка възможност за развиване на отношения с Русия.

Иначе няма как да се обясни поредна шпионска глупост и нелепо обвинение срещу руски дипломат.

 

След получаване на съответен сигнал от ДАНС, в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство за престъпление срещу републиката – за това, че от м. септември 2018 г., на територията на страната, лице – чужд гражданин събира, с цел да издаде на чужда държава информация, представляваща държавна тайна /чл. 104 ал. 1 НК/.

В резултат на проведените бързи действия по разследването, фактите в сигнала са потвърдени изцяло. Установено е, че действително от м. септември 2018 г., в продължение на близо година, гражданин на Руската Fедерация е осъществявал разузнавателна дейност, като е провеждал регулярни конспиративни срещи с български граждани, включително и с ръководен служител, разполагащ с достъп до класифицирана информация на Република България, ЕС и НАТО.

Целта на срещите е била придобиване с разузнавателна цел на такава информация, представляваща държавна тайна, включително и чрез предложения за материални облаги. Установено е, че руският гражданин има статут на дипломат, акредитиран у нас – първи секретар в Посолството на Руската Федерация в София»- се казва- прес-съобщение на сайта на прокуратурата.

Според уебсайта на прокуратурата руският дипломат почти година провежда „тайни срещи с български граждани, включително тези, които имат достъп до класифицирана информация от Република България, ЕС и НАТО“.Отбелязва се, че дипломатът е акредитиран като първи секретар в посолството на Руската Федерация в София.

 

Очаквайте подробности.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...