Появата на американския президент Доналд Тръмп на бейзболен мач във Вашингтон снощи американско време дойде във важен момент от неговия мандат. И въпреки това той е бил мощно освиркан и е събрал много подигравки, след като е бил представен на тълпата на стадиона, съобщава «Асошиейтед прес».

Носейки тъмен костюм и вратовръзка, Тръмп пристигнал на бейзболния стадион малко преди началото на бейзболната среща. Часове по-рано той беше обявил, че американските сили са нападнали скривалището на главатаря на ДАЕШ («Ислямска държава») Абу Бакр ал Багдади, който е бил убит в нападението в Североизточна Сирия.

Военен успех срещу най-издирвания враг на САЩ и техните съюзници можеше да предостави на президента рядък момент на двупартийна дружба, особено на фона на разделящото разследване за импийчмънт.

Тръмп и първата дама Мелания влязоха в стадиона, докато играта е започвала. В този момент неговото присъствие не е било официално обявено, но бейзболните фенове в частта от трибуните точно под мястото на Тръмп са се обърнали, за да погледнат към него, след като е пристигнал. Някои са махали на президента, докато той се е усмихвал и е правил характерния жест с палец нагоре.

Тагове: ; ; ; ; ;