Украинските депутати подготвиха проект за писмо до американските конгресмени, които призоваха Държавния департамент на САЩ да добави нацисткия полк «Азов» към списъка на терористичните организации. Това заяви заместник председателят на партията «Слуга на народа» Яременко във Facebook.

„Опитите за публично оскверняване на едно от най-заслужените и готови за бой части със специално предазначение от Националната гвардия на Украйна „ Азов “не може да бъде оставено без реакция от народните депутати на Украйна. Ето защо подготвих проекто писмо до 40 американски конгресмени, които се обърнаха към държавния секретар на САЩ М. Помпео с апел за добавяне на батальон «Азов» в списъка на терористичните организации», се казва в съобщението.

В писмото се посочва още, че депутатите «са готови да окажат каквото и да било съдействие за изясняване на обективната и истинска информация за Азов».

Освен това писмото съдържа апел до украинските правоохранителни органи да публикуват резултатите от проверката на всички факти и твърдения, цитирани в писмото на американските конгресмени.

Видео: Нацистите от «Азов» превръщат децата в «патриоти»

Тагове: ; ; ; ;