Руската военна полиция се намира на 2 км от турската граница


Актуалната ситуация в северно Алепо

В съответствие със споразуменията с Анкара базата на руската военна полиция се намира в покрайнините на сирийския град Кобани (Айн ал-Араб) и се намира на 2 км от границата с Турция. Това съобщи пред репортери представителят на командването на руската армия в Сирия Игор Серицки.

„Според постигнатите споразумения между президента на Руската Федерация и президента на Република Турция, от обяд на 23 октомври, части от руската военна полиция започват да патрулират сирийско-турската граница. Град Айн ал-Араб е разположен, по-специално, в зоната на патрулиране, а военната ни полиция никога не е излизала далеч отвъд Ефрат. Базата се намира на граничен пункт, на няколко километра от Айн ал-Араб и на два километра от територията на Турция. Както границата, така и покрайнините на града се виждат ясно“, каза Серицки.

Той отбеляза, че базата е разположена на доминиращ терен. От този момент руската военна полиция и сирийските гранични служители ще контролират изтеглянето на кюрдските части от граничната зона. Освен това руските и турските военни скоро ще започнат съвместно патрулиране на граничната територия.

Видео: Русия и Турция се договориха…

Коментари:

Зареждане ...