Един от двата участващи хеликоптера пристигна в Мемориала „Долината на падналите“, за да транспортира останките на испанския диктатор Франсиско Франко от мавзолея, намиращ се тук, до гробището в Мадрид.

Погребението на останките на диктатора според сегашното правителство ще сложи край на дългогодишния спор и ще постави в забвение ерата на диктатурата в Испания.

На 24 октомври, четвъртък, ще бъдат ексхумирани останките на испанския диктатор Франсиско Франко от мавзолея в «Долината на падналите», обяви испанското правителство, цитирано от АФП.

След това останките на Франко ще бъдат пренесени в гробището Пардо на 20 километра северно от столицата Мадрид и ще бъдат погребани до тези на съпругата му.

От съобщението на правителството става ясно, че останките ще бъдат преместени с хеликоптер. На погребението ще присъстват роднини на бившия испански лидер.

През септември Върховният съд на Испания подкрепи ексхумацията на останките на Франко. Съдът отхвърли иск на роднини на диктатора, като подкрепи плана на правителството за преместване на останките в Пардо. С решението се сложи край на дългогодишен спор.

Франко ръководи Испания от 1939 до 1975 г,

Тагове: ; ; ; ;