Турски военен хеликоптер катастрофира в Сирия (снимки)

Турският хеликоптер за медицинска евакуация Blackhawk катастрофира в района на Тел Абяд в Сирийската арабска република. Катастрофата беше причинена от проблеми по време на кацането. Целият екипаж беше евакуиран и е жив. Останките на хеликоптера бяха унищожени от удар на F-16.

По-рано съобщихме, че започнатата от Турция операция в северната част на Сирия може да доведе до повишаване на броя на екстремистите, завръщащи се в родината си, след като са участвали в бойни действия, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на Форума «Сяншан» в Пекин, предаде ТАСС.

«В резултат на действията на турската армия в Сирия останаха без охрана осем лагера за бежанци и 12 затвора за чуждестранни бойци.

Това може да доведе до рязък скок на така наречената обратна миграция на терористите» към родните им страни, подчерта Шойгу.

Той призова за консолидиране на усилията на цялата световна общественост за противодействие на терористичната заплаха, идеологията и пропагандата им.

След поражението си в Сирия терористичната групировка Ислямска държава е засилила значително присъствието си в Югоизточна Азия, а нейни лидери обявяват включването на териториите на Индонезия, Малайзия, Сингапур, Филипините и част от Тайланд в състава на своя «халифат».

Коментари:

Зареждане ...