Асад: Eрдоган, ти открадна нефта и пшеницата на Сирия, сега искаш да откраднеш природните богатства на Родината ни

Сирийският президент Башар Асад пристигна на фронтовата линия на разполагането на правителствени войски в провинция Идлиб, за да се срещне с военните, съобщава САНА, цитирана от ТАСС.

Асад обвинява Ердоган, че иска да открадне сирийската земя и природни богатства. Сирийският лидер се намира в село Ал Хабит, където се намира един от гарнизоните на сирийската армия.

«Турският президент открадна нефта и пшеницата на Сирия, а също така отстрани заводи от Алепо. Сега Ердоган иска да открадне част от сирийската земя с природните й богатства», коментира Асад.

SANAEnglishOfficial@SANAEnOfficial

President al-Assad meets Syrian Arab Army personnel on frontlines of al-Habit town in Idleb countryside

View image on Twitter

Междувременно САНА съобщава, че сирийската армия продължава да взима под контрол населените места в североизточната провинция Хашек в покрайнините на Тел Тамер.

Армията също разгръща позиции по магистралата Хашек — Алепо.

Посещението на Асад на фронтовата линия се извършва на фона на предстоящата среща на турски и руски президенти в Сочи във вторник.

Те ще продължат да обсъждат ситуацията в Северна Сирия в контекста на военната операция, проведена там от турската армия. Също така се очаква да се обсъди ситуацията в зоната за деескалация в Идлиб, съобщи News.bg

Коментари:

Зареждане ...