The Sunday Times: «Кукловодът» Путин поема контрола, докато САЩ напускат сцената

20 октомври 2019-Нюз Фронт.

Западните медии не спират да анализарат значението на близкоизточното турне на руския президент Владимир Путин, посвещавайки редица материали в които търсят отговор на въпроса- как Владимир Путин успява да изгражда отношения с редица страни и да получава такова уважение и признание.

„Путин се превърна в най-влиятелния чуждестранен лидер в Близкия изток. Той е близък с израелците, но работи с врага на Израел, Иран.
Оставайки в добри и близки отношения с Иран, той посети техните противници — Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства “, пише редакторът на ВВС по Близкия Изток Джеръми Боуен в своята колонка в The Sunday Times.

 

The Sunday Times: "Кукловодът" Путин поема контрола, докато САЩ напускат сцената

„<…> Той [Владимир Путин] окупира пространството, което се отвори, след като САЩ, Великобритания и Франция не се опитаха да предприемат решителни действия в Сирия.
Докато те мъчително се чудиха какво да правят, той действаше ”, пише Боуен.

Експертът смята, че именно руският президент ще може да окаже решаващо влияние върху Ердоган и как ще приключи кризата, причинена от военната операция на Анкара в Северна Сирия.

Каква е тайната на руският президент в отношенията с другите държави? Както, самият Владимир Путин каза — честно и уважително поведение.

Русия никога не се сприятелява с някого, за да дружи срещу когото и да било. Ние изграждаме двустранни отношения, основаващи се на положителни тенденции в нашите контакти, и не създаваме съюз в борба с когото и да било.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments