Ако се замислиш какви дела твори Путин, дъхът ти спира

Най-хитрият план на Путин е да прави всичко в мълчание.

Ако се замислите какво прави Русия днес … На север отново действа мащабно в Арктика, пробива Северния морски път, изгражда селища за втечнен природен газ и пристанища, пуска плаваща атомна електроцентрала в Чукотка.

Далеко на юг громи терористичния халифат, трасформирайки отново Близкия изток. Нито една арабска държава, нито Израел вече не могат да минат без руснаците.

Вмъква вечния враг Япония в сътрудничество и изгражда система за предупреждение за ракети за Китай.

Едновременно с това изгражда огромни газови тръби на изток към Китай, на юг към Турция и на северозапад към Германия — все едно връзва Евразия с въжета, придърпвайки я към себе си. В същото време поема контрола върху петролния пазар.

Създава атомни електроцентрали по целия свят — от Китай, Индия, Бангладеш, до Иран, Турция, Финландия, Унгария.

Успешно лансира на световния пазар най-ефективната система за противоракетна отбрана С-400 — това дори не оръжие, а шанс за независимост на страната.

Противопоставя се на авиационните гиганти и се опитва, макар и с проблеми, да лансира собствените си лайнери.

Разклаща и успешно громи либералния консенсус на Вашингтон. Въпреки че не винаги акуратно, но обикновено успешно формира информационно поле, различно от това на Запада.

Носи стабилност там, където местните жители се поддават на манипулациите на Запада — в Централноафриканската република, Венецуела, наред са Либия, Ирак и Афганистан.

Русия вече присъства почти навсякъде, на всички континенти и с минимални ресурси. Дори полага твърде малко усилия, ако говорим за участието на хората в процеса, а постиженията са огромни.

Всичко това се случва сякаш под прикритие, на заден план, а на преден план на Запад бушува някакъв парад от русофобия и омраза…

На пръв поглед героите са в сянка. Но само на пръв поглед.

Негодниците винаги се бутат на авансцената, но след това случайно се оказват паднали в оркестъра.
Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...