Сирийският ендшпил на Русия

(Ендшпил — При военни действия това е последната фаза на една кампания, бел.ред.)

Американските социални мрежи буквално са «бомбардирани» от видео от базата около Манбидж, в която влезе сирийската армия с подкрепата на руската военна полиция.

Пишат не само, че Тръмп е агент на Кремъл, но и че той «е разрушил всичко». Че това е най-позорното бягство на САЩ от времето на войната във Виетнам и прочие.

Междувременно САЩ наложиха санкции на ръководителите на турските ведомства: Министерството на националната отбрана, Министерството на енергетиката и срещу министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу. Оръжейно ембарго срещу Турция въведоха съюзниците от НАТО: Италия, Франция, Холандия, Норвегия, Германия, Великобритания и Чехия. Отлични «съюзници» — няма две мнения по въпроса.

Напълно вероятно е американците да изнесат ядреното си оръжие, съхрянявано в турската военна база Инджирлик. Ако това се случи, то ще бъде огромен геополитически успех за Русия.

Западните медии обаче вече оценяват настоящата ситуация като руски геополитически успех в Близкия изток, който се подсилва от посещението на Путин в Саудитска Арабия и ОАЕ, където президентът на Русия получи истински кралски приеми, от които мнозина, очевидно скърцат със зъби.

Външната политика на Русия не се основава на конфронтация на страните, а на уреждане на конфликти и противоречия. Което всъщност също вбесява на първо място американските политици, тъй като те не успяват да направят нищо подобно.

Понастоящем стана известно, че американските военни са изоставили още две бази, които са разположени в сирийското селище Дадат, недалеч от Манбиж.

Подразделенията на американската армия напредват към границата с Ирак, съобщи руското министерство на отбраната. А в турските социални мрежи наричат американците предатели, защото са прехвърлили базите на руснаците, а не на турската армия.

Между другото, има упорити слухове, че американците са напуснали базата и са изкарали уйгурските терористи, което може да се определи като желание да ги използват като инструмент срещу Китай.

Автономният регион Синцзян Уйгур в северозападен Китай, в който живеят осем милиона мюсюлмански уйгури, изповядващи исляма, не е абсолютно спокоен регион. Нещо повече, оттам няколко десетки хиляди бойци се вляха в редиците на различни терористични организации, които се сражаваха в Сирия.

Относно изнасянето на 50-те термоядрени бомби B61 от турската въздушна база Инджирлик, The Drive пише, че има някои трудности с износа.

Факт е, че тежкотранспортният самолет С-17 не може да лети, според инструкциите, в „нестабилни региони“ поради заплахата боеприпасите да попаднат в «погрешни ръце». Така бомбите вече биват наричани «заложници на Ердоган», т.е. САЩ да забравят за тях, казано с други думи.

И при цялата тази ситуация, според западните политици, кореспонденти и военни експерти — печели само и единствено Русия.

Човек остава с впечатлението, че без Путин в момента нищо не се прави в света.
Четем за всичко това с усмивка на лицето, тъй като беше напълно невъзможно да си представим същото преди 20 години.

Гледайки писъците в западните медии от рода на „Шефе, всичко пропадна“, изпитваме огромно удовлетворение. Това до известна степен може да се счита за вид отмъщение за 90-те и ликвидирането на СССР. За окончателното възмездие за СССР ще трябва да почакаме още малко, но и това ще се случи.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...