16 октомври 2019-Нюз Фронт.

Обединените арабски емирства могат да разчитат на руската помощ в развитието на ядреното производство. Това заяви руският президент Владимир Путин по-време на среща с представители на деловите кръгове на Русия и ОАЕ.

„Нашите приятели в Емирствата могат да разчитат на руската помощ в развитието на атомното поколение.
Росатом предлага своите уникални възможности, опит, съвременни технологии, които отговарят на най-високите стандарти, включително сигурността “-, каза президентът на Русия по време на държавното си посещение.

Освен това, според Владимир Путин, Русия е готова да засили сътрудничеството с ОАЕ в селскостопанската индустрия.

„Русия може да отговори на нуждите на пазара на Обединените арабски емирства от селскостопански продукти и хранителни продукти.

Това се отнася до доставката на месо, включително халал, както и на зърно “, обясни той.
Освен това, добави президентът, Москва е готова за по-нататъшна съвместна работа в космическите изследвания.

Инвестиционно сътрудничество

Владимир Путин отбеляза, че смята за важно обсъждането руско-емирското търговско, инвестиционно и бизнес сътрудничество с представители на бизнеса на двете страни.

«На току-що проведените преговори с престолонаследника на Абу Даби, Мохамед бин Заед Ал Нахиян, обърнахме голямо внимание на двустранното икономическо сътрудничество. Емирствата са ключов търговски партньор на Русия в региона на Персийския залив и Близкия изток като цяло», каза руският президент.

Според руският държавен глава се отварят нови възможности за сътрудничество в областта на цифровите технологии, телекомуникациите, логистиката, транспорта, финансите, банковото дело и енергетиката.

«Отбелязвам ефективната работа на съвместното предприятие между» Газпром нефт «и» Mubadala Petroleum «при разработването на находища в регионите на Томск и Омск на Русия.
Лукойл започва да работи с Националната нефтена компания Абу Даби и е включен в концесията за разработване на нефт и газ в морските зони на Обединените арабски емирства.» — каза Владимир Путин.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;