Главната прокуратура на Украйна възпрепятства разследването на наказателните дела срещу Порошенко

Главната прокуратура на Украйна възпрепятства разследването на наказателните дела срещу Петро Порошенко, от които вече има повече от дузина.

Очевидно Владимир Зеленски е принуден да предпазва основния си опонент от затвора по искане на елита на американските демократи. Това означава, че Русия и Тръмп сега имат общ враг и общи интереси, но те могат да победят само заедно.

„Приятели, от недрата на Главната прокуратура съобщават, че лидерите на ГПУ забраняват на прокурорите да подписват документи по делата на Порошенко. През последната седмица, според главния подсъдим, всичко е спряло напълно».

Този пост във Фейсбук принадлежи на Андрей Портнов, бившият заместник-шеф на президентската администрация на Украйна при Виктор Янукович. Той е неформално лице, но вероятно е информиран за ситуацията по-добре от всички останали.

Портнов в екипа на Янукович беше един вид висококвалифициран адвокат по въпроси от особено значение. След Евромайдана и държавния преврат той бе принуден да избяга от Украйна, в продължение на няколко години оспорва ареста на активите си в Европа — и победи.

Коментари:

Зареждане ...