14 октомври 2019-нюз Фронт.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова за изоставяне на политиката за двойни стандарти в борбата срещу тероризма.

„През 40-годишната история на борбата с тероризма Турция се сблъска с много неща.
По-специално Анкара стана свидетел на пристрастия от страни, които наричат себе си приятели и съюзници на Турция “, каза Ердоган, по време на посещението си в Баку, Азербайджан.

Според турския лидер, в Сирия, както никъде другаде по света, се е проявила политиката на двойни стандарти и пристрастия в борбата срещу тероризма.

„Турция е член на НАТО. Почти всички държави от Европейския съюз също са членове на Алианса.
От кога терористите започнаха да бъдат блокирани и защитавани от съюзниците в НАТО?
Може би терористи са били приети в Северноатлантическия алианс без наше знание? “, заяви държавният глава.

Турският лидер обърна внимание и на позицията на редица арабски държави.

„Страните, които изгониха Сирия от Лигата на арабските държави, след началото на операцията„ Източник на мира “изведнъж искат да възстановят членството на Дамаск в Арабската лига. Чудя се каква е истинската причина за тази стъпка? “

Президентът подчерта, че Анкара няма да се откаже от операцията „Източник на мир“ в сирийските райони източно от река Ефрат и ще я доведе до своя логичен завършек.
Ердоган отбеляза, че Турция се е превърнала в мишена за най-кървавите и гнусни терористични организации, включително DEASH, организацията на Fetullah Gulen, RKK и Ал Кайда.

„Жертвите на атентатите бяха десетки хиляди турски граждани. Както никой друг, и ние знаем горчивината от загубата заради действията на терористите “-, заяви държавният глава на Турция.

Ердоган подчерта, че заплахата от тероризма, произтичаща от сирийската територия, е реална.

„През последните няколко дни на турска територия експлодираха над 700 минохвъргачни снаряда, при което загинаха 18 души, включително деветмесечно дете. Повече от 200 жители на граничните села на Турция са ранени «, каза турският лидер.

 

„Единствената цел на Турция са терористите. Анкара няма проблеми с етнически или религиозни групи в Сирия “, каза министърът на отбраната на Турция ХулусиАкар.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;