«Голямото се вижда от разстояние!»: Благодарим ти, президент Путин!

„Подбирам думите си изключително внимателно, когато говоря с вас или с някой друг. Разликата между вас и мен е, че нямам време и трябва да действам съответно. Вие, напротив, сте сигурни, че имате цялото време на този свят и също така действате съответно. Крайният резултат от нашето поведение е, че аз претеглям всичко, което ще кажа, но вие не го правите».

(К. Кастанеда, „Активната страна на безкрайността“)

"Голямото се вижда от разстояние!": Благодарим ти, президент Путин!

Както написа някога Сергей Есенин, «голямото се вижда от разстояние». Фактът, че днес не всички разбират мащаба на личността на Владимир Путин и неговата роля в живота ни, е напълно естествен.

Това е съдбата на всички хора, които изпреварват времето си. Но Путин е много по-напред от времето си. Или би могло да се каже и по друг начин, че Путин просто е в крак с времето си. Ние, „обикновените хора“ (не говорим за днешните т. нар. „елити“ в широкия смисъл на думата (не само за тези, които са в парламента, а и за тези, които се рекламират по телевизията, радиото и в медиите) катастрофално изостават от изискванията на днешната реалност.

Разликата между нивото на Путин и нивото на днешното общество (не само в Русия, но и в света) е огромна. По-голямата част от хората на планетата днес дори не си представят какво е да заложиш целия си живот за интересите на хората, за интересите на обикновените граждани и в същото време да знаеш, че много от всички тях просто не са в състояние да оценят, безразлично подминават, а дори и плюят по твой адрес, както мнозина правят днес.

Най-малкото, което можем да направим, е просто да изразим своята дълбока и искрена благодарност към този човек, да кажем нашето „Благодаря!“

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...