10 октомври 2019-Нюз Фронт.

Днес в Киев се провежда прес- маратон на президента на Украйна Владимир Зеленски, за който са акредитирани 300 журналисти ( по аналогия на директните линии, които провежда Владимир Путин, но украински вариант. Събитието започна в 10 сутринта и  продължи целия ден.

Владимир Зеленски успя да разкаже на журналистите за призивите за публикуване на стенограмите от разговори с Владимир Путин, коментира протестите и провокациите организирани от Петро Порошенко след подписването на «формулата на Щайнмайер».

Президентът Владимир Зеленски заяви, че не е готов и няма да публикува стенограми от телефонните си разговори с който и да било от световните лидери и още повече, разговорите с руския президент Владимир Путин.

„Не съм готов да публикувам разговори с Путин. Аз съм върховен главнокомандващ, а не телевизионен водещ. Аз не правя PR. Тактиката е тактика, а стратегията е стратегия. «

«Моите разговори с президента на Руската Федерация са подкрепени от резултат, много сложен, много подробен, но реален — завръщането на хората … До какво ще доведе публикуването на разговорите ми с Путин? Ще доведе ли до някакво продължение на нашите срещи? Не, мисля, че всичко ще приключи. Има ли желание да получим такъв резултат от това и никога повече да не получим възможността да върнем нашите затворници, които са много на територията на «ДНР», «ЛНР» и в Русия и Крим? Ще имам ли такава възможност да се върна? Никога «, подчерта той коментирайки темата.

«Порошенко усети, че на вълната на темата за развждане на силите и формулата Щайнмайер може да пробва да спретне втори Майдан и затова провокира хората да излизат на протести».

Зеленски отбеляза още, че дори в Европа са в шок от реториката на Порошенко по темата.
Новият президент на Украйна отбеляза, че не се страхува от Порошенко, и ако последния успее отново да организира майдан за да го свалят от власт, е готов да напусне постта, но няма да допусне кръвопролития.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;