«На американците не им харесва, че Русия укрепва флота си и както се казва, превръща Крим в крепост», това заяви бившият шеф на отдела за международни договори към руското Министерство на отбраната генерал-лейтенант Евгений Бужински. — „Но ние имаме право да се укрепим, както сметнем за добре“.

«Новите радари, които ще бъдат доставени в Крим и на южната част на страната, са необходими за отбрана — създаване и поддържане на радиолокационното поле.

Радарите не стрелят. А какво не може да се каже за пусковите установки на така наречената американска система за противоракетна отбрана в Румъния?», попита риторично руският генерал-лейтенант Евгений Бужински.

Тази седмица в САЩ беше публикуван доклад, изготвен от аналитичния център на RAND Corporation, поръчан от Пентагона. В него, по-специално, се предлага спешно разполагане на съвременни системи за противовъздушна отбрана в Румъния и България, разширяване на зоната на корабните учения на НАТО, както и подпомагане на Украйна и Грузия в развитието на военния им потенциал.

Видео: Освобождението на Крим

Тагове: ; ; ; ; ; ;