Белият дом не оставя на мира Латинска Америка. Този път Вашингтон погледна към предизборната обстановка в Аржентина. САЩ вече започнаха атака към АлбертаоФернандес, който победи Маурисио Макри.

Фернандес оценява ситуацията като «приятелска» подкрепа на Щатите. Той разбира дипломатическата игра и отговаря на американските жестове както с открити, така и със сдържани изявления. Кандидатът за президент на Аржентина вече говори за предразсъдъците, които все още съществуват във Вашингтон.

Фернандес и неговите политически съветници предполагат, че икономическата криза ще се реши в Овалния кабинет, за целта им е необходима лична среща на Доналд Тръмп с кандидата на перонистите, ако той най-накрая победи на изборите на 27 октомври.

В офисите на Мексико-стрийт, където Фернандес управлява предизборната си кампания и мисли над бъдещото правителство, вече е набелязана пътната карта за външния дълг и икономическата криза: за целта трябва да се постигне договореност с МВФ.

Според експертите, Фернандес трябва да се договори с Тръмп.

Без одобрението на Белия дом Фернандес няма шансове да се придвижи напред по отношение преговорите с МВФ, както и по отношение на преговорите с инвеститори и банкери от Уол стрийт.

News Front

 

Тагове: ; ; ;