8 октомври 2019-Нюз Фронт.

САЩ са готови да превърнат Черно море в арена на мащабна конфронтация с Русия, за която Вашингтон вече се подготвя, като обмисля възможността за разполагане на модерни ракетни системи в Румъния и България.

Развитието на неблагоприятни за световната стабилност събития е подтикнато от доклад на една от американските неправителствени организации, а именно аналитичния център RAND, който с помощта на парите на американските данъкоплатци разработи поредния русофобски документ, в който се разказва как Русия уж се опитва да превърне Черно и Азовско море в собствена акватория под помощ от военни, информационни и икономически средства.

Прави впечатление, че единственият аргумент е внедряването в Крим на съвременни системи за противовъздушна отбрана, крайбрежна отбрана, радари и средства за радиоелектронна борба.

«Експертите» не оставят и без внимание и модернизацията на Черноморския флот на Русия.
Мозъчният център е недоволен от факта, че ситуацията може да доведе до значителни загуби за НАТО, ако се наложи да започне война с Русия.
В тази връзка, Вашингтон вече се ангажира да работи в тази посока, въпреки че е изправен пред проблеми поради факта, че страните от региона нямат единна позиция.

И ако трябва да сме честни, конкретно у нас няма хора, които да се радват от факта, че страната ни е член на военната организация НАТО, която използва нашата територия за военни и геостратегически цели.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;