3 октомври 2019-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин сравни международните отношения с „глобален концерт“, в който трябва да се вземат предвид интересите на всеки участник, така че „музиката да се изпълнява така, че да не звучи фалшиво“.

По време на реч в Международния дискусионен клуб „Валдай“ Владимир Путин отбеляза, че през XIX век терминът „концерт на велики сили“ се използва във връзка с дипломацията.

«Днес е време да поговорим за глобалния концерт, моделът за развитие на интересите на културата и традициите, където звукът на всеки инструмент е важен, незаменим и ценен.
И за да се играе музиката без фалшивост, без някаква какафония, а по-скоро да звучи хармонично, важно е да се вземат предвид мненията и интересите всички участници в международния живот “, каза президентът на Русия.

Той подчерта, че именно между независими, суверенни държави може да се изгради истински прагматичен, основан на взаимно уважение диалог , и следователно предсказуеми и силни отношения.

16-ата годишна среща на Валдай се провежда от 30 септември до 3 октомври в Сочи.
Тази година темата е „Зората на Изтока и световната политическа система“.
Освен отговорите на въпросите на експерти, една от важните части на срещата са международните срещи на Владимир Путин. В кулоарите на срещата на клуба руският президент проведе разговори с президентите на Казахстан и Филипините, Касим-Джомарт Токаев и Родриго Дутерте.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;