Захарова за новата антируска група в ПАСЕ «Балтийски плюс»

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова коментира на страницата си във Фейсбук създаването на постоянната група «Балтийски плюс» в ПАСЕ, която да противодейства на Русия.

„Какъв юнаци: присъединяват се към групи за продължаване на руската политика — политика на непризнаване на анексията на Крим! Как човек може да признае това, което не го е имало? Не е имало анексиране, следователно е невъзможно то да бъде признато“, написа Захарова.

По-рано ръководителят на украинската делегация в ПАСЕ Елизавета Яско обяви създаването на групата «Балтийски плюс» в организацията за противодействие на Русия. Групата ще включва Украйна, Латвия, Литва, Естония и Грузия.

Отбелязва се, че целта на групата е „да продължи политиката на непризнаване анексията на Крим, осъждайки окупацията на Крим от Русия, както и на части от Източна Украйна, Грузия и Молдова“.

Крим стана руски регион след референдума през 2014 г., в който по-голямата част от жителите на полуострова призоваха за обединение с Русия.

Коментари:

Зареждане ...