В Европа открито работят училища за радикален ислям: «Неверниците трябва да бъдат обезглавени»

Децата в Холандия биват учени да поставят законите на шариата над държавното законодателство на страната.

Съответното разследване извършиха «Nieuwsuur» и «NRC».

Журналистите наблюдавали как преминава образователния процес в училищата, управлявани от местните джамии. Както се изяснило, на учениците там се втълпявало, че европейските ценности не са правилни, че представителите на другите конфесии заслужават смъртно наказание.

Журналистите се представили за родители на ученици, посещаващи училищата към джамиите. Това им позволило да получат около 70 часа аудиозаписи и видеоматериали, според които на децата се внушавала неприязън към неверниците и хомосексуалистите. Според законите на шариата двете категории трябвало да получат различни наказания. Сред вариантите имало пребиване с камъни, обезглавяване с меч..

Разследването било публикувано след като Службата за общо разузнаване и сигурност на Холандия публикувала доклад за опасността от постоянно растящото влияние на салафизма — ортодоксалното ислямско учение. При това властите на страната са обезпокоени от внушителния поток от средства, които постъпват в Холандия отвън за разпространение на салафизма.

News Front ПП

 

Коментари:

Зареждане ...