Не съм сигурен, че Вашингтон, Киев или Москва ще извлекат полза от скандала около разговора между Тръмп и Зеленски. Ако под Вашингтон разбираме Доналд Тръмп, той е в състояние да извлече полза.

Това заяви в предаването „Събота 150“ на програма „Хоризонт“ доц. Георги Чанков, преподавател по „Международни отношения“ в УНСС:

„Процедурата срещу Тръмп по-скоро ще му помогне като убеди колебаещите се американски гласоподаватели, че той води война с блатото, което се опитва да го всмуче, но той е решен като герой от приказките да го пресуши“.

„Доналд Тръмп не е русофил, както се опитват да го обвиняват. Той е труден партньор, неотстъпчив, но е и партньор, с който руснаците могат да се договорят. Докато демократите вече може би еднозначно са готови да воюват срещу Русия до последния украински войник“, каза доц. Чанков.

Според него на украинският президент Володимир Зеленски никак не му е лесно – той е „зелен“ в политиката, умело подбран от олигарха Игор Коломойски, но неговият успех надхвърли и собствените му предвиждания.

„За да упражнява реална власт, Зеленски има нужда от организация и пари. И при това положение е силно зависим от външна и вътрешна подкрепа. Интригата, в която го вкарват, страшно му пречи“.

„Днешна Украйна е Украйна от XVII век, само че със смартфони“, отбеляза още доц. Чанков.

Тагове: ; ; ; ; ;