Ударът вече не е само върху отношенията с Руската Федерация, а върху тези, които обичат Русия- Николай Малинов в интервю за RT

25 септември 2019-Нюз Фронт.

В интервю за RT председателят на Национално Движение «Русофили» Николай Малинов коментира случилото се у нас.

 

Задържането ви разтърси България, президентът Румен Радев се заинтересува от случая. В какво ви обвиняват?»

 

Обвинен съм в шпионаж.»Останалото ръководство на движението минава по случая като свидетели.Беше образувано наказателно дело, аз и още седем души бяхме задържани за 24 часа, след което бяхме пуснати под гаранция и със забрана за напускане на страната.

От 1978 година в България нито еди човек не е бил обвиняван по тези членове.

От 16 години аз и още 15 души от ръководството на Русофили се занимаваме с установяването на културни връзки между България и Русия, предаваме на нашия народ значението на развитието на пълноценни отношения с Москва и провеждаме просветителска работа.

Организираме концерти, фестивали, състезания, събирания, семинари, публикуваме книги.
Всичко това по никакъв начин не се приближава до шпионаж, достъп до специализирана информация, която ние уж търсим и предаваме на някого. Всичко това е несериозно.

Що се отнася до обвиненията, че се опитваме да променим про-натовската външна политика на страната, то тя не е записана в нашата Конституция.

Имам право да считам, че този курс ( про-натовският) е вреден за нас, и да защитавам моята гледна точка.

 

Фактът, че някой вярва, че нямам право да разсъждавам по този начин, свидетелства за достигане на качествено ново ниво антируската политика.
Ударът вече не е само върху отношенията с Руската Федерация, а върху тези, които обичат Русия.Те се опитват да насаждат омраза в нашите общества, да ни разделят, да ни настройват един срещу друг. »

Радвам се, че в Русия чуха гласа ни и научиха, че в крайна сметка повечето българи я обичат, че ние сме нейни приятели. И за тази любов, си плащаме сега.
Но ние не сме предавали никого и няма да се предадем. И ние добре знаем, че няма нищо по-естествено от това да обичаш брат си или сестра си — както искате, наричайте България и Русия.
И никой не може да ни принуди да мислим и да се държим по различен начин.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...