Шойгу: Ще се наложи екстремистите в Украйна да бъдат спрени

Главата на Министерството на отбраната на Русия Сергей Шойгу коментира периодично звучащите от Киев обещания «триумфално да влязат в Москва на танкове».

Шойгу: Ще се наложи екстремистите в Украйна да бъдат спрени

«Дори и не искам да мисля за това. Много се надявам, че в украинският народ и в украинската власт ще се намерят воля, сили и възможности да осъдят тези горещи глави, които призовават към подобни глупости и налудничав сюжет.

Някога естремистите в Украйна все пак ще се наложи да бъдат спрени.

Жалко само, че това не беше направено по-рано», каза министърът.

Шойгу уточни, че неговите раднини по майчина линия са от Украйна, там е погребан неговият дядо, а самият министър на 5 години е бил кръстен в един от храмовете в град Стаханов в Луганска област.

«Някои считат, че откритото мащабно противопоставяне между Запада и Русия е започнало едва преди пет години — с Украйна и Крим. Това е грешка. Спомнете си детайлно какво се случи през 90-те, през 2008-а, през 2013 години.

Какви ли глупости не говореха и не писаха за нас в периода, когато се подготвяхме за Олимпийските игри в Сочи! Това беше проява съвсем не само на информационна война», спомни си министърът.

„Е, в коя държава, където те „дойдоха с демокрация“, тази демокрация се вкорени: в Ирак, Афганистан или Либия? Или в Югославяи, която те със своите «демократични» бомбардировки през 1999 година разчлениха на 6 държави. За суверенитета и независимоста след всяка американска намеса просто тробява да се забрави.

Изненадан ли е някой, че в същата тази Либия болшинството местонаходища на нефт принадлежат на американците или над контролирани от САЩ компании?

Нашите западни колеги обвиняват Русия за воденето на някакви «хибридни войни».

Но трябва да кажа, че реалните хибридни войни води самият Запад», подчерта Шойгу.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...