Захарова коментира призива на посланика на Украйна в Сърбия да «се разруши» Русия

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки призива на украинския посланик в Сърбия да се превърне рушането на Русия в цел за международната общност, заяви, че вместо да работи върху грешките си, киевската «дипломация» отново прибягва до любимата си риторика.

По-рано посланикът на Украйна в Сърбия Александър Александрович призова разпадът на Русия да се превърне в цел за международната общност.

«Защо в стил Остап търсите от чужбина помощ? Представителят на Киев просто можеше да си спомни собствения си опит от самоунищожение и краха на страната му», написа Захарова във Фейсбук, коментирайки изявлението.

Тя припомни, че по отношение на Киев не е имало никога военни действия или санкции, напротив, имало е само финансова и политическа подкрепа от Запада в продължение на десетилетия.

«А унитарната страна се намира в процес, който, според журналиста Дмитрий Гордон, може да доведе до разпада на държавата, и от «Украйна да останат само няколко парчета». Механикът на «разпада на Украйна» Дмитрий Гордон преди година разбра това и го описа в детайли, би трябвало украинският посланик преди да пише ереси, да прочете поне родните автори. Но вместо работа над грешките, киевската «дипломация» отново търси любимите заклинания», резюмира официалният представител на МВнР на РФ.

Коментари:

Зареждане ...